У Маріуполі горить сміттєзвалище, місто на межі екологічної катастрофи

У Маріуполі палає сміттєзвалище, отруйний смог накрив Приморський район, а окупанти не мають потужностей, щоб погасити пожежу.

Про це інформує мер Маріуполя Вадим Бойченко, підкреслюючи, що така масштабна пожежа загрожує місту екологічною катастрофою.

Пожежа виникла на законсервованому сміттєполігоні по вул. Флотській, вогонь, за інформацією Бойченка, підбирається вже до центру сміттєзвалища.

“Під загрозою – здоров’я та життя людей. Адже у повітря виділяються небезпечні речовини – фурани, діоксини. Особливо небезпечним є канцероген бензопірен. Він за рівнем впливу на організм належить до вищого класу небезпеки”, – написав Бойченко в телеграмі.

Зараз ці отруйні речовини вдихають тисячі маріупольців.

“Пожежа на сміттєзвалищі це результат хаотичних та безграмотних дій окупантів… При цьому окупанти, знищивши всю техніку, не можуть ані локалізувати, ані ліквідувати пожежу. Якщо цього не зробити своєчасно, вогонь потрапить до «тіла» полігону і потушити його буде майже не можливо, що призведе до екологічної катастрофи”.

Мер міста назвав ситуацію “абсолютним цинізмом і знущанням над людьми.

Читайте також:
Реальна цифра вбитих окупантами жителів Маріуполя може сягати 50 тисяч, – мер

У Маріуполі – нестача питної води, люди перебувають на межі смерті, – мер

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна