З тимчасово окупованого Мелітополя відправили до Криму перший потяг з краденим зерном

З тимчасово окупованої російським військовим частини Запорізької області до Криму відправили перший товарний потяг із краденим в України зерном.

Про це у середу, 8 червня, пише російський “Інтерфакс” із посиланням на призначеного окупантами так званого голову військово-цивільної адміністрації Запорізької області колаборанта Євгена Балицького.

“З гордістю та радістю повідомляю вам першим про те, що потяг… у напрямку Криму пішли перші вагони, залізничні вагони, 11 вагонів пішли із зерном із мелітопольського елеватора”, – сказав він.

Колаборант висловив сподівання, що “найближчим часом ці поставки будуть збільшені у сотні разів” – “сотні вагонів, тисячі вагонів”.

За словами Балицького, українські фермери за вкрадене росіянами зерно нібито “отримають гроші, які їм будуть дуже актуальні, щоб вони могли посіяти наступний урожай”.

В окупаційній адміністрації Мелітопольського району, заявили, що “регіон завжди славився високими врожаями зернових культур”, тому, “природно, найближчі країни розглядаються як експортери”.

Читайте також:
Росіяни заявляють, що погодили через Ердогана експорт зерна з Одеси. Київ не підтверджує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна