Сєвєродонецьк: росіяни влучили в цистерну з азотною кислотою на хімзаводі

Росіяни завдали авіаудару по Сєвєродонецьку та влучили у цистерну з азотною кислотою на хімзаводі.

Про це повідомив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай надвечір у вівторок, 31 травня. 

Він закликав мешканців не виходити з укриттів. 

Дія на людину: азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та при попаданні на шкіру та слизові оболонки.Пари кислоти викликають подразнюючу дію на дихальні шляхи. При слабких отруєннях з’являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість; при важких отруєннях – набряк легенів. Для захисту від парів і туману азотної кислоти користуються протигазами. Підготуйте захисні маски для обличчя, пропитані содовим розчином”, – написав Гайдай у ТГ-каналі.

При місцевій дії на очі азотна кислота викликає тяжке ураження з великим некрозом рогової оболонки та кон’юнктиви, що призводить до втрати зору, додав він.

Крім того, наголосив глава ОВА нагадав, як надавати першу медичну допомогу про отруєнні.

“Перша допомога: при попаданні азотної кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою протягом 10-30 хвилин. При попаданні на шкіру – уражену поверхню обмити водою, додаючи до неї питну соду, мило. При проковтуванні азотної кислоти показано промивання шлунка великою кількістю води. Слідкуємо за напрямом вітру! Людям, що залишилися на вільній Луганщині та не мають зв’язку – інформацію повідомлено на місцях оперативними службами”, – написав Гайдай. 

Читайте також:
Росіяни обстріляли хімзавод “Азот” у Сєвєродонецьку, п’ятеро загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна