Росіяни обстріляли прикордоння Сумщини на трьох напрямках, триває бій зі спробою прориву

оновлено

Російські війська обстрілюють із території держави-агресора прикордонні населені пункти у Шосткинському та Конотопському районах Сумщини. Триває бій зі спробою прориву російських підрозділів через кордон.

Про обстріли повідомила пресслужба Оперативного командування “Північ” у вівторок, 17 травня.

“Близько 8:45 було п’ять влучань в районі Есмані (Шосткинський район). Також о 10:10 зафіксували шість вибухів в районі села Сопич (Есманська громада). Крім цього, з 9:30 до 10:00 були 70 вибухів в напрямку села Бояро-Лежачі (Новослобідська громада, Конотопський район)”, – йдеться в повідомленні.

За даними ОК “Північ”, втрат серед особового складу і техніки Збройних сил України немає.

Надалі стало відомо, що на півночі Шосткинського району триває бій із росіянами, чиниться спроба прориву державного кордону в районі Середина-Буди.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький станом на 14:00.

“Вздовж кордону є пожежі, спричинені обстрілами”, – додав він.

Згодом голова ОВА повідомив, що прориву державного кордону не зафіксовано. Утім, провокаційні обстріли з території Росії продовжуються.

Нагадаємо, 16 травня вже була спроба прориву російських ДРГ в районі Глухова на Сумщині, в бою з противником загинув прикордонник Олександр Поповченко.

Контекст

Російські війська були вибиті з території Сумської області в перших числах квітня. Надалі вони обстрілювали Сумщину та Сіверщину через кордон мінометами, гранатометами, завдавали ракетних та авіаударів.
Із 16 травня почалися спроби прориву через кордон.

Читайте також:
На Сумщині в бою з російською ДРГ загинув прикордонник Олександр Поповченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна