Maxar показав, як ЗСУ атакують російський корабель біля Зміїного. ФОТО

Супутниковий знімок від Maxar Technology зафіксував, як українські військові атакують ракетою російський корабель біля острова Зміїний.

Про це інформує CNN у п’ятницю, 13 травня.

Зазначається, що два клуби диму було видно біля російського десантного корабля класу Serna в Чорному морі, ідентифікованого Maxar.

Судно, схоже, робить різкий поворот, і ракета потрапляє у воду.

Поблизу острова поруч із іншим затонулим судном видно баржу з важким краном, яке Maxar також ідентифікував як десантний корабель класу Serna.

Як корабель затонув, невідомо, однак речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук повідомив, що затонув десантний катер, а також два патрульні катери класу Raptor.

Братчук також заявив, що українські військові знищили російський гелікоптер на острові. Оперативне командування “Південь” оприлюднило відео, на якому видно, як у неділю ракетою знищено гелікоптер.

CNN повідомляє, що протягом останніх тижнів українці неодноразово і успішно знищували російські війська і техніку на острові.

Братчук заявив напередодні, що російський корабель підтримки “Всеволод Бобров” горить і його буксирують до Севастополя з району острова Зміїний. Проте цього корабля не видно на знімку.

“Поки що Росія не підтвердила втрату жодного із згаданих кораблів”, – вказує CNN.

Читайте також:
Воїн 79 одшбр зі стрілецької зброї збив російський БПЛА комплексу “Леєр”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна