Британія готова сприяти партнерам у передачі Україні літаків радянських моделей, – міністр оборони

Велика Британія підтримала би і посприяла Польщі чи іншим країнам Центрально-Східної Європи, якби вони захотіли передати Україні свої винищувачі радянських зразків.

Про це заявив міністр оборони Бен Воллес, інформує The Guardian у понеділок, 9 травня.

Він сказав, що Британія підтримала би “будь-яку державу, яка ухвалить таке рішення” і захищала би їхнє право це зробити.

Після чуток у березні про те, що Польща може у співпраці з США передати Україні свої МіГ-29, відомі українським пілотам, ці плани не реалізувалися, нібито через позицію Білого дому.

Воллес сказав, що Польща тоді підтримувала ідею про такий трансфер і не відмовилася від цієї позиції. “Якби Польща вирішила зробити це, ми б піlтримали їх”, – зазначив Воллес, додавши, що Британія могла би допомогти закрити нестачу літаків.

Міг-29 є на озброєнні у Польщі, Словаччини та Болгарії.

Бен Воллес зазначив, що і він, і прем’єр Борис Джонсон прагнуть зробити “усе можливе”, щоб надати Україні необхідну зброю, але визнав, що з приводу винищувачів позиції західних столиць різняться.

Читайте також:
Ще 1,3 млрд фунтів: Британія надасть Україні військову допомогу в подвоєному розмірі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.