Центральні канали, бухгалтерія, консалтинг, “Газпромбанк” тощо: нові санкції США проти РФ

Сполучені Штати повідомили про нові санкції проти трьох російських центральних телеканалів і керівників “Газпромбанку”, а також заборону американцям надавати росіянам бухгалтерські та консультаційні послуги.

Як повідомляє “Радіо Свобода”, це сталося після того, як лідери Великої сімки дистанційно зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським.

Перед тим канал CNN із посиланням на високопоставленого чиновника адміністрації Джо Байдена повідомляв, що санкції США спрямовані на відрізання контрольованих Кремлем ЗМІ (“Першого каналу”, каналів “Росія-1” та “НТВ”) від американських рекламодавців і виробничих технологій, заборони Росії використовувати такі послуги, як менеджмент або корпоративні консультації та бухгалтерський облік, а також введуть новий експортний контроль проти промислового сектору РФ.

“Ми не збираємося допомагати їм у трансляції брехні та обману, які ви чуєте від Путіна щодня”, – прокоментував посадовець.

Крім того, нові санкції включатимуть приблизно 2600 візових обмежень для російських та білоруських чиновників, а також перші санкції проти керівників Газпромбанку — установи, через яку більшість Європи купує російський газ.

У Білому домі уточнили: санкції проти “Газпромбанку” стосуються лише керівників цієї ​​фінустанови.

“Це не повний блок. Ми не заморожуємо активи “Газпромбанку” і не забороняємо будь-які операції з Газпромбанком. Проте ми сигналізуємо про те, що “Газпромбанк” не є надійним притулком. І тому ми накладаємо санкції на деяких його топменеджерів, щоб створити ефект відлякування”, – сказав чиновник.

Також США планують накласти санкції на ТОВ “Промтехнологія”, яке виробляє зброю, зокрема гвинтівки, що використовують російські війська в Україні.

Так само буде заборонений експорт до РФ урану, плутонію та інших ядерних продуктів.

Читайте також:
Британія запровадила санкції проти 63 фізичних і юридичних осіб із РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна