Британія запровадила санкції проти 63 фізичних і юридичних осіб із РФ

Уряд Великої Британії розширив список обмежувальних заходів щодо Російської Федерації за її агресію проти України.

Про це в середу, 4 травня, інформує пресслужба парламенту Сполученого Королівства.

Нові санкції означатимуть, що російські підприємства більше не зможуть отримувати вигоду від британських бухгалтерських, консультаційних та PR-послуг світового класу, на які припадає 10% російського імпорту в цих секторах.

Росія значною мірою залежить від західних сервісних компаній у виробництві та експорті промислових товарів, і сьогоднішні обмежувальні заходи ще більше посилять економічний тиск на економіку Путіна, вважають у британському уряді.

Зазначається, що Британія запроваджує санкції проти 63 фізичних і юридичних осіб із РФ, багато з яких пов’язані з основними пропагандистськими медіа-організаціями Росії. У них будуть заморожені активи, та їм буде заборонено в’їзд до Британії.

“Ведення бізнесу з режимом Путіна є моральним банкрутством і допомагає фінансувати його військову машину, яка завдає значних страждань по всій Україні. Урізання доступу Росії до британських послуг посилить тиск на кремль і в підсумку допоможе забезпечити невдачу Путіна в Україні”, – наголосила глава МЗС Ліз Трасс.

Читайте також:
Євросоюз представив шостий пакет санкцій проти РФ: що він передбачає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна