Виплати членам сімей загиблих воїнів підвищили в середньому на 1,5 тис. грн.

Виплати для членів сімей загиблих військовослужбовців підвищено в середньому на 1,5 тисячі гривень.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, ці виплати було перераховано у квітні. Загалом підвищення отримали понад 2,2 тисячі людей.

Мінімальна гарантія щодо пенсій членам сім’ї загиблого військовослужбовця становить не менше:

  •  7 800 грн – на кожного з батьків та подружжя;
  • 6 100 грн – на кожну дитину.

Це стосується також членів сімей загиблих добровольців територіальної оборони ЗСУ, адже з квітня на добровольців ТрО поширені підвищені пенсійні гарантії, передбачені для військовослужбовців, зазначають у Мінсоцполітики.

У відомстві також нагадують, що особам, які брали безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією РФ проти України, надано право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення чоловіками 55, а жінками – 50 років та за наявності страхового стажу не менше 25 років у чоловіків і не менше 20 років у жінок.

Крім того, до кола осіб, які належать до сімей загиблих захисників і захисниць України, включено членів сімей загиблих осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, беручи участь в АТО/ООС, а також сім’ї загиблих добровольців Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Читайте також:
В окупованому Мелітополі війська РФ викрали гроші для виплати пенсії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна