У Маріуполі в полон до росіян потрапив громадянин Хорватії, що воював за Україну

Російські війська взяли в полон громадянина Хорватії, який воював на боці українських військ у Маріуполі.

Про це в суботу, 7 травня, повідомляють хорватські державні ЗМІ, з посиланням на Assosiated Press пише “Європейська правда“.

Міністерство закордонних справ Хорватії також підтвердило, що знає про затриманого хорватського громадянина та працює з українською владою над врегулюванням ситуації. Жодної додаткової інформації в МЗС не надали, з огляду на “делікатність ситуації”.

Як стверджує державне телебачення HRT, що громадянин Хорватії “намагався втекти з Маріуполя разом з іншими українськими бійцями, але його спіймали росіяни”. Більше подробиць невідомо.

Регіональне телебачення N1 зазначило, що першими про затримання хорвата повідомили російські ЗМІ.

Раніше російські війська захопили в полон британців Шона Піннера і Айдена Асліна, які також воювали в Маріуполі на боці України. Невдовзі на державному телебаченні РФ показали відеозаписи нібито звернень полонених громадян Великої Британії до прем’єр-міністра Бориса Джонсона з проханням обміняти їх на затриманого в Україні кума Путіна Віктора Медведчука.

 Читайте також:
Морпіхи 36-ї бригади в Маріуполі: частина з’єдналася з “Азовом”, частина – ішла на прорив, багато потрапили в полон

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 73 – 07.05.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна