Міжнародні донори зібрали для України у Варшаві $6,5 млрд

У Варшаві під час Конференції донорів для допомоги Україні зібрано 6,5 млрд доларів.

Про це під час оголошення підсумків конференції щодо задекларованих коштів для України від урядів іноземних країн, міжнародних організацій та приватних корпорацій заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає “Укрінформ”.

“Я щойно отримав кінцеву суму і я дуже щасливий озвучити, що ми всі разом зібрали 6,5 млрд доларів”, – заявив польський прем’єр під оплески присутніх на конференції.

Він закликав і надалі підтримувати Україну та українських героїв, які зараз стоять на сторожі усієї Європи.

Нагадаємо, що сьогодні у Варшаві проходить Конференція донорів для допомоги Україні. Ініціаторами події є прем’єр-міністри Польщі і Швеції Матеуш Моравецький і Магдалена Андерссон.
Метою конференції є збір коштів на зростаючі гуманітарні потреби України. Польща та Швеція таким чином хочуть заохотити своїх партнерів спільно реагувати на складну гуманітарну ситуацію в Україні.
Партнери події – президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської Ради Шарль Мішель.

Читайте також:
Танки, які передала Польща для України, виявилися найновішою модернізацією T-72M1R від 2019 року, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна