У Києві від ракетного обстрілу рашистів загинула продюсер “Радіо Свободи” Віра Гирич

доповнено

Унаслідок ракетного обстрілу Києва росіянами 28 квітня загинула журналістка і продюсерка “Радіо Свободи” Віра Гирич.

Про це у п’ятницю, 29 квітня, повідомив її колега Олександр Демченко.

Він оприлюднив фото з місця обстрілу, де жінка загинула під завалами житлового будинку.

“Це маленька машинка Віри Гирич – моєї колеги з “Радіо Свобода”. На ній пару років тому вона возила нас у Немішаєве, розповідати, як шукати інформацію на окупованих територіях. Тепер Віри більше немає. Точна російська ракета влучила в її будинок, Віра пролежала там всю ніч, а знайшли її лише зранку”, – розповів Демченко.

“Я особисто не злий і не хочу плакати, бо це мало б повторюватись щодня. Я просто не знаю як розповісти, якої чудової людини більше немає”, – додав він.

Інформацію про загибель працівниці підтвердила головна редакторка української служби “Радіо Свобода” Інна Кузнєцова. Під час обстрілу російська ракета влучила у квартиру Гирич.

Як розповіла ведуча проєкту “Схеми” “РС” Наталя Седлецька, Віра Гирич була продюсером “Радіо Свобода”.

“Віра працювала на “Радіо Свобода” з 2018 року, до цього працювала на провідних українських телеканалах.
Вона була великим професіоналом, віддано та відповідально координувала роботу редакції, була дуже привітна, добра і світла людина…”

Нагадаємо, ракетний обстріл військ РФ по Києву і Фастову відбувся ввечері 28 квітня – в час, коли в українській столиці з візитом перебував генсек ООН Антоніу Гутерріш. Президент Володимир Зеленський заявив, що по місту було випущено п’ять ракет.
Ракети зокрема прилетіли в район оборонного заводу “Артем”, що на столичній Лук’янівці. Крім іншого, було частково зруйновано житловий будинок. Принаймні одна ракета в Києві була збита силами ППО.
Спочатку було відомо про десятьох постраждалих унаслідок руйнувань нового, ше не повністю заселеного будинку (квартири на 1-2-му поверхах). Уранці стало відомо, що під завалами знайшли тіло жінки.

Читайте також:
У Шевченківський район Києва прилетіли ракети РФ під час візиту Генсека ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна