У Шевченківський район Києва прилетіли ракети РФ під час візиту Генсека ООН

доповнено

У Києві під час повітряної тривоги прогриміло два гучних вибухи, над одним із районів столиці здійнявся густий чорний дим.

“Ввечері ворог обстріляв Київ: два влучання в Шевченківському районі. Всі служби на місці, інформація про постраждалих уточнюється”, – повідомив київський міський голова Віталій Кличко в четвер, 28 квітня.

Тим часом російські пропагандисти стверджують, що “в Києві було завдано три ракетних удари по заводу Артема”.

Нагадаємо, що в цей день у Києві перебуває з візитом Генеральний секретар Організації Об’єднаних Нації Антоніу Гутерріш.

“Ракетні удари по центру столиці під час офіційного візиту Генерального секретаря ООН. Ще позавчора Антоніу Гутерріш сидів за довгим столом у Кремлі, а сьогодні в кілометрі від нього лунають вибухи. Листівка з Москви? Нагадайте, чому Росія досі займає крісло в Раді безпеки ООН?” – прокоментував ситуацію радник керівника офісу президента Михайло Подоляк.

Уламки ракети, що впала в Шевченківському районі столиці. Фото: Українська правда

Як повідомила “Громадському” прессекретар ГУ ДСНС у Києві Світлана Водолага, в результаті влучання є постраждалі. “Два влучання. Один об’єкт, один житловий сектор біля об’єкта. Попадання було у перші поверхи, а на верхніх є люди”, – розповіла речниця столичної ДСНС.

ОНОВЛЕНО
Як уточнив Віталій Кличко близько 22-ї години, госпіталізовано трьох постраждалих.

Пізніше на місці подій у коментарі журналістам радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що постраждалих уже шестеро. Ця кількість може бути не остаточною, адже рятувальники продовжують розбирати завали.

Геращенко також заявив, що ракета вилетіла з району Чорного моря – “швидше за все, з території українського Криму”.

Фото: Українська правда

У Київській області також чули вибухи. За попередніми даними, йдеться про Фастів. Відомо про попадання в інфраструктурні об’єкти, на місці працюють ДСНС. Інформація про травмованих уточнюється.

Читайте також:
Над Одещиною ЗСУ збили три ворожі ракети, – ОВА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна