Десантники 95-ї та 79-ї бригад виступили з новим зверненням після “котла”: продовжують виконувати складні завдання. ВІДЕО

Військовослужбовці 95-ї окремої десантно-штурмової та 79-ї окремої десантно-штурмової бригад ДШВ ЗСУ виступили зі зверненням, в якому заявили, що продовжують виконувати складні завдання на найбільш загрозливих напрямках.

Відео поширили у п’ятницю, 29 квітня, в пресслужбі Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Це повідомлення прийшло через кілька днів після того, як бійці 79-ї миколаївської бригади записали інше відеозвернення – після поразки в Лиманському районі Донецької області. Тоді вони нарікали на своє командування, брак зброї (“з автоматами на танки”) та, як наслідок, великі втрати.

Тепер військові наголошують, що для виконання завдань вони забезпечені сучасною зброєю та бойовою технікою й усіма необхідними матеріальними засобами. 

“Не такий наказ”, “не такий командир”, “а чому ми воюємо в цьому районі, а не біля своїх домівок”, “ми всі розбиті” та багато подібних висловів чомусь поширюються соціальними мережами від деяких військовослужбовців, здебільшого призваних по мобілізації. Такими діями дані особи підігрують противнику та вводять в оману наших громадян, сіють “зраду” та панічні настрої.
Десантно-штурмові війська завжди виконували та продовжують виконувати надскладні завдання, у складних умовах обстановки, на найбільш загрозливих напрямках! І ніколи українські десантники не пасували перед труднощами”, – йдеться в повідомленні З КДШВ. 

“Поява даної інформації дискредитує  не тільки славетні бойові бригади ДШВ, а й усіх українських воїнів, які щохвилини, щоденно боронять нашу землю від окупантів, проявляючи при цьому мужність, героїзм та готовність до самопожертви. В черговий раз наголосимо, що особовий склад Десантно-штурмових військ й надалі продовжує героїчно виконувати бойові завдання з відсічі та стримуванні широкомасштабної збройної агресії переважаючих сил противника”, – додали в ДШВ. 

Попереднє звернення поширювали в соцмережі 27 квітня. Військові заявили, що служать у 2-му батальйоні 79-ї бригади та вийшли з боїв поблизу Ямполя Донецької області.
Зі слів бійці, командування кинуло їх на загибель: офіцери втекли з КСП на автівках. Десантники бій прийняли, а потім по двоє-троє виходили з оточення. Тепер їм нібито погрожують судом за дезертирство.

Читайте також:
“Час, коли ми потиснемо один одному руки, не за горами”:
ДШВ записали звернення до захисників Маріуполя

“З автоматами на танки”: полковника Власенка “Філіна” усунули від командування 110-ю бригадою ТрО




Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна