Нацгвардія взяла під охорону ЧАЕС

На Чорнобильську атомну електростанцію прибули підрозділи Національної гвардії України, які взяли об’єкт під свою охорону.

Про це повідомила пресслужба Державного спеціалізованого підприємства “Чорнобильська АЕС”.

“Сьогодні, 5 квітня, на Чорнобильську АЕС прибули підрозділи Національної гвардії України, які взяли об’єкт під свою охорону. Основними завданнями нацгвардійців на майданчику є охорона та оборона ядерних установок, а також фізичний захист ядерних матеріалів”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що зараз серед ключових задач підприємства – перевірка безпеки майданчика та його транспортної інфраструктури; перевірка радіаційного стану приміщень та об‘єктів станції, де перебували війська російської федерації (які повністю нехтували правилами радіаційної безпеки) та ротація персоналу зміни, яка перебуває на майданчику (46 добровольців-працівників, які відправилися на майданчик ЧАЕС внаслідок ротації персоналу 20 березня, а також 13 працівників, які продовжують перебувати на робочих місцях вже близько 1000 годин – з самого початку захоплення станції).

Нагадаємо, про відступ окупантів із території ЧАЕС стало відомо 31 березня. Однак рашисти забрали з собою полонених охоронців зі складу НГУ, які перебували на станції.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 41 – 05.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна