Окупанти забрали з собою з ЧАЕС полонених українських нацгвардійців

Російські військові, що покинули Чорнобильську АЕС, забрали з собою українських нацгвардійців, яких вони тримали в полоні з початку вторгнення в Україну 24 лютого.

Про це заявив мер міста енергетиків ЧАЕС – Славутича – Юрій Фомічев у вечірньому відеозверненні 31 березня.

“Сьогодні в багатьох населених пунктах було помічено, що ворог від’їжджає. Поки що ми не знаємо достовірно, куди йде цей рух. Але ми знаємо, що з ЧАЕС були забрані наші нацгвардійці, які з першого дня були в полоні на атомній станції, які охороняли її. Їх забрали в автомобілі і вивезли”, – сказав міський голова.

За його словами, це “прогнозована дія”. Скоріш за все, нацгвардійців повернуть, коли відбудеться великий обмін полоненими між Україною і РФ.

Також Фомічев підтвердив смерть четвертого мешканця міста, який загинув під час оборони Славутича від російських окупантів. Це атомник Сергій Сидоренко. Його ховатимуть 1 квітня.

Читайте також:
Опромінені окупанти покидають Чорнобиль і Славутич, підписали акт, – Енергоатом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна