“З презирством”: українські прикордонники передали послові Білорусі 30 срібняків для голови прикордонного комітету РБ

Українські прикордонники передали послові Республіки Білорусь, який виїздив з України, 30 срібняків для голови Державного прикордонного комітету Білорусі Анатолія Лаппо.

Про це написав голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, поширивши відповідне відео.

Як пише видання “20 хвилин“, посол Білорусі Ігор Сокол виїздив з України через Могилів-Подільський.

Український прикордонник попросив його відрекомендуватися й передав наказ голови ДПСУ генерал-майора Дейнеко: передати голові білоруського прикордонного комітету генерал-лейтенанту Лаппо “палкий привіт” і “тридцять срібняків”, як Іуді-зраднику.

Посол, який перебував в Україні з 2016 року, взяти “передачу” відмовився. Тоді прикордонник просто жбурнув йому в груди мішечок з ціною зради, заявивши, що робить це “з презирством”.

“Рашисти здійснюють відкриту криваву агресію проти України з території білорусі. Як відомо, тридцять срібняків — плата за зраду.

За удар у спину Україні мав змогу передати їх керівнику державного прикордонного комітету республіки білорусь генерал-лейтенанту лаппо а.п. Знайте. Перемога буде за Україною!!!” – наголосив Сергій Дейнеко.

Як згодом повідомив посол Сокіл, дипломатична місія Білорусі повністю завершила евакуацію своїх співробітників з України.

Причиною евакуації посол назвав “нестерпні умови роботи”, написала урядова агенція РБ БелТА.

Втім, насправді евакуація посольства може бути останньою підготовкою перед оголошенням офіційного вступу Білорусі у війну проти України.

Нагадаємо, що Росія евакуювала своїх дипломатів з України за один день до вторгнення.

Як відомо, відкрита воєнна агресія Російської Федерації проти України здійснюється при повному сприянні Республіки Білорусь.

Російські підрозділи на українсько-білоруській ділянці кордону за сприяння Білорусі завдають ракетно-бомбових ударів по українській території, знищуючи цивільні об’єкти України і вбиваючи мирне населення, також із території Білорусі до нас сунуть російські війська.

Читайте також:
“Будьте ви прокляті, тварюки”, – голова ДПСУ Дейнеко в офіційному листі білоруському “колезі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна