У Румунії впав російський безпілотник “Орлан-10”, – ЗМІ

Безпілотний літальний апарат, ймовірно російського походження, знайшли у румунському муніципалітеті Думітра, близько 100 кілометрів на південь від кордону України.

Про це вдень у понеділок, 14 березня, інформує “Балканський оглядач”.

Румунська поліція розпочала розслідування після того, як один з мешканців району Бистриця-Несеуд повідомив, що невідомий дрон приземлився біля його будинку.

Прессекретар місцевої поліції заявив, що йдеться про авіамодель, мініатюрний літак, який не мав жодного обладнання чи знаків, які наводили б на думку, що це щось військовий дрон чи пов’язаний з війною апарат.

Однак, згідно зі зображеннями, які публікують румунські ЗМІ, літальний апарат є російським безпілотником “Орлан-10”. Він використовується для збору розвідувальних даних і визначення цілей.

Безпілотники “Орлан-10” розробляються тільки Росією і постійно використовувались під час російсько-української війни з 2014 року.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 19 – 14.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

У МОУ заперечили, що безпілотник, який упав у Загребі, належав українським військам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.