Зійшов на “Дальній” станції: журналісти виявили “золотий” вагон Медведчука

Журналісти виявили на території маєтку Віктора Медведчука в Пущі-Водиці розкішний вагон-ресторан, який той ховав під зеленою маскувальною сіткою.

За даними розслідувачів, цей вагон йому подарувала дружина Оксана Марченко на останній день народження, 7 серпня 2021 року, повідомляє проєкт “Слідство.Інфо“.

Для “пульманівського” вагона на території маєтку побудували спеціальний перон і навіть привезли залізничні рейки.

Вагон заховали під маскувальною сіткою. Фото:

Станція називається “Дальняя” (з рос. пісні “На дальней станции сойду…”). Сам вагон оздоблений позолотою, оксамитовими диванами і стільцями, а також розкішним деревом.

Фото: Слідство.Інфо

Журналісти побачили всередині лампу від французького бренду Bronze D’Art Français, яка зроблена із зеленого мармуру, а оздоблення виконано із чистого золота. Ця лампа коштує більше 100 тисяч гривень.

Також на барній стійці стояли склянки з позолоченими гербами Російської Федерації. Такі склянки виробляє російський “Кубачинський комбінат”, вони коштують по 5 тисяч гривень за штуку.

Фото: Слідство. Інфо

Також у вагоні стояла кавомашина люксового італійського бренду Elektra. Базова модель такого типу кавоварки коштує від 220 тисяч гривень. Однак цю модель, ймовірно, робили спеціально на замовлення Медведчуків — вона оздоблена бронзовими малюнками та іншими елементами декору. Тому реальна вартість кавомашини може бути набагато більшою.

У глибині вагона є позолочений “самовар” (титан) і туалет, який теж, схоже, оздоблений позолоченими деталями.

На вагоні написано Pullman, проте журналісти з’ясували, що це не справжній лакшері-виріб відповідної компанії, а майже ідентична копія.

“Спочатку ми подумали, що родина Медведчуків замовила цей вагон у компанії «Pullman» і перевірили ціну на нього — люксові вагони під замовлення коштують до $2,5 мільйонів доларів. Пізніше ми дізналися: вагон був зроблений руками сотні українських майстрів, дизайнери просто «позичили» ескізи у люксової марки Pullman”, – зазначає “Слідство”.

Фото: Слідство.Інфо

Як розповів причетний до створення вагона будівельник Олексій, робота над створенням подарунка тривала близько року.

“Дизайнери змалювали цей вагон з ескізів кількох вагонів “Пуллмана”, Оксана Марченко затвердила проєкт і все збиралося вручну. Було залучено більше сотні працівників — одна фірма виготовляла дах, інша — бічні панелі, інші займалися оздобленням”, – зазначив Олексій.

Він також розповів, що під вагоном побудували велику кухню і комори для зберігання продуктів.

Відеосюжет команди “Слідство.Інфо” про “золотий” вагон Медведчука:

Нагадаємо, що Віктор Медведчук — лідер проросійської партії “ОПЗЖ” і кум президента РФ Володимира Путіна Де він зараз – невідомо.

Як повідомляла “Новинарня“, Медведчук втік з-під домашнього арешту у перші дні після нападу Росії на Україну.

Його дружина Оксана Марченко, судячи з останнього опублікованого нею відео, зараз у Москві.

Обставини

Виходить так, що Оксана Марченко робила цей подарунок чоловікові вартістю багато мільйонів гривень у час, коли на Медведчука було накладено санкції та тоді, коли він перебував під домашнім арештом у тому ж маєтку.

Нагадаємо, ще в лютому 2021 року РНБО запровадила санкції до Медведчука і Марченко за фінансування тероризму.

13 травня 2021 року Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід Медведчуку, якого підозрюють у державній зраді: цілодобовий домашній арешт.

12 жовтня 2021 року суд у Києві відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 7 грудня в справі про закупівлю вугілля з Росії через окуповані території.
Сторона обвинувачення просила визначити заставу в 1 мільярд гривень, однак Печерський райсуд знову не став призначати грошову заставу.

Віктору Медведчуку висунуто дві підозри: перша – у державній зраді Україні, пов’язаній із видобутком нафти й газу в Чорному морі у змові з окупаційною владою Криму, друга – у державній зраді, пов’язаній із домовленостями про постачання вугілля з окупованих територій Донбасу (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації)).

Медведчук заявляв, що всі докази у справі проти нього “сфабриковані”.
За версією Державного бюро розслідувань, у 2014-2015 роках тодішня влада України перерахувала щонайменше 200 млн гривень за вугілля з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, не рахуючи коштів, сплачених у готівковій формі, із запланованих більше ніж 3,16 млрд гривень.
20 грудня 2021 року в цій справі повідомили підозру народному депутату Петру Порошенку, який будучи президентом буцімто також стояв за цією схемою і віддав перевагу вугіллю з ОРДЛО замість південноафриканського.

У листопаді журналісти-розслідувачі зафіксували, як Медведчук під санкціями продовжив реконструювати свій маєток у Пущі-Водиці.

Читайте також:
Усі контакти Медведчука фіксували з 2016 року, – Венедіктова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна