Медведчук утік з-під домашнього арешту, – ЗМІ

Голова політради “Опозиційної платформи-За життя” Віктор Медведчук втік з-під домашнього арешту.

Про це з посиланням на джерела в офісі генпрокурора пише в неділю, 27 лютого, видання “Дзеркало тижня”.

Зазначається, що вчора генпрокоратура доручила Нацполіції перевірити наявність Віктора Медведчука за адресою, де він перебуває під домашнім арештом.

Нацполіція виконала доручення: Медведчука на місці не було.

“Достовірність цієї інформації ZN.UA неофіційно підтвердив один із непрофільних заступників генпрокурора. Оскільки він не має процесуального відношення до справи Медведчука, він відмовився дати офіційний коментар. Телефони генпрокурора Ірини Венедиктової не відповідають. Проте ми написали їй письмові звернення із проханням підтвердити інформацію офіційно”, – пише видання.

Про втечу Медведчука повідомив також Антон Геращенко.

Обставини

12 жовтня 2021 року суд у Києві відправив Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 7 грудня в справі про закупівлю вугілля з Росії через окуповані території.

Сторона обвинувачення просила визначити заставу в 1 мільярд гривень, однак Печерський райсуд не став призначати грошову заставу.

Віктору Медведчуку було висунуто дві підозри: перша – у державній зраді Україні, пов’язаній із видобутком нафти й газу в Чорному морі у змові з окупаційною владою Криму, друга – у державній зраді, пов’язаній із домовленостями про постачання вугілля з окупованих територій Донбасу (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації)).

Медведчук заявляв, що всі докази у справі проти нього “сфабриковані”.
За версією Державного бюро розслідувань, у 2014-2015 роках тодішня влада України перерахувала щонайменше 200 млн гривень за вугілля з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, не рахуючи коштів, сплачених у готівковій формі, із запланованих більше ніж 3,16 млрд гривень.

20 грудня 2021 року в цій справі повідомили підозру народному депутату Петру Порошенку, який будучи президентом буцімто також стояв за цією схемою і віддав перевагу вугіллю з ОРДЛО замість південноафриканського.

Читайте також:
Банкова прокоментувала повернення Порошенка в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна