Російські окупанти знизили темпи наступу, – Генштаб

Станом на 6:00 російські окупанти знизили темпи наступу, але все ще продовжують спроби розвинути успіх на окремих напрямках в наступальній операції проти України.

Про це йдеться в повідомленні Генштабу Збройних сил України, опублікованому о 7:35 понеділка, 28 лютого.

“Під час повітряно-наступальної операції противник продовжив нанесення вогневого ураження військовим та цивільним аеродромам, пунктам управління військами (силами), об’єктам системи ППО, важливим критичним об’єктам інфраструктури, населеним пунктам та підрозділам в районах оборони”, – йдеться в повідомленні.

В порушення норм Міжнародного гуманітарного права окупанти підступно завдали ракетний удар по житлових будинках в містах Житомир та Чернігів.

Водночас усі спроби російських загарбників щодо досягнення мети військової операції зазнали невдачі.

“Вдається успішно відбивати атаки батальйонно-тактичних груп ще на підступах, заставляючи ворога відмовлятися від наступу. Станом на сьогодні, артилерійським вогнем тільки однієї з українських бригад знищено понад п’ять колон ворожої техніки та живої сили противника”, – зазначили у Генштабі ЗСУ.

Противник деморалізований та зазначає великих втрат.

“Відзначено часті випадки дезертирства та непокори. Ворог зрозумів, що пропаганда і реальність відрізняються. Окупанти нас бояться”, – наголошують в Генштабі.

Захисники України продовжують утримувати стійку оборону.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 5 – 28.02.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна