Україна успішно відпрацювала по росіянах з “Точок-У”, – Чмут

Збройні сили України успішно застосували по росіянах тактичні ракетні комплекси “Точка-У”. 

Про на у твіттері в четвер, 24 лютого, пообіді написав директор фонду “Повернись живим” Тарас Чмут. 

“Точки працювали, і успішно”, – йдеться в лаконічному дописі.

19-та окрема ракетна бригада “Свята Варвара” (19 орбр, в/ч А4239) — формування ракетних військ Збройних сил України, що озброєне тактичними ракетними комплексами “Точка”. Це найпотужніша наразі зброя України. Підрозділ перебуває у безпосередньому підпорядкуванні Командуванню Сухопутних військ України.

Бригада складається з чотирьох бойових та одного навчального дивізіонів, що були розгорнуті з початком російської агресії проти України. До цього на озброєнні бригади перебувало 12 комплексів у складі трьох дивізіонів.

Довідково про “Точки”

Тактичний ракетний комплекс “Точка-У” — радянський тактичний (дивізійний) ракетний комплекс розробки Коломенського КБ машинобудування.

До початку російської агресії проти України у 2014 році роботи з продовження ресурсу ракет комплексу “Точка-У” та їх обслуговування здійснювались у Росії або російськими спеціалістами в Україні.

Більше про ці ракетні комплекси – у “Мілітарному подкасті”:

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна