Унаслідок стрілянини в центрі Києва поліція затримала 14 осіб

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом стрілянини у центрі Києва та затримала 14 осіб.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва у середу, 2 лютого.

“Сьогодні до поліції Києва надійшло повідомлення про конфлікт та стрільбу біля фінансової установи на вулиці Володимирській. На місце негайно прибули спецпризначенці та слідчо-оперативна група”, – ідеться у повідомленні.

Попередньо з’ясовано, що між активістами та працівниками закладу виник конфлікт та бійка, у результаті чого двох людей госпіталізували, а чотирнадцятьох доставили до районного управління поліції.

Окрім того, під час інциденту учасники конфлікту здійснили декілька попереджувальних пострілів зі зброї. Внаслідок цього ніхто не постраждав.

Із доставленими спілкуються слідчі. Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (хулігантство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

За даними Telegram-каналу “Київ Оперативний”, стрілянина відбулася біля обмінного пункту валют. Поруч із цим місцем знаходиться головне управління Служби безпеки України.

На опублікованому відео видно, як чоловік з автоматом погрожує групі молодих людей.

За неперевіреними даними видання “Сьогодні”, обмінник валют, біля якого все сталося, займався криптовалютами та переказом коштів до ОРДЛО.
Постраждалий Олексій Середюк – націоналіст і ветеран війни – перебуває у кареті швидкої допомоги, але медики поки що нічого не говорять про його стан, посилаючись на медичну таємницю.

Читайте також:
У Харкові в метро через захисні маски стався конфлікт зі стріляниною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна