Поліція затримала нацгвардійця, який влаштував стрілянину в Дніпрі

Правоохоронці затримали нацгвардійця Артемія Рябчука, який влаштував стрілянину у Дніпрі, внаслідок якої загинуло п’ятеро осіб.

Затримання відбулося сьогодні о 9:30 на вул. Крайній у місті Підгородне на Дніпропетровщині.

Про це повідомили пресслужба Національної поліції України і глава МВС Денис Монастирський.

“Тільки що Артем Рябчук був затриманий співробітниками поліції в Дніпропетровській області”, – поінформував міністр.

Монастирський наголосив, що затриманий буде нести найсуворішу відповідальність, передбачену Законом. Глава МВС подякував всім співробітникам поліції, хто чесно виконав свою роботу.

В НПУ зазначають, що до поліції надійшло більше десяти викликів від людей, які повідомили про підозрілих осіб. Під час відпрацювання одного з таких викликів поліцейські затримали військовослужбовця, який розстріляв п’ять людей та ще п’ять поранив.

Фото пресцентру Нацполіції

Міністр також зазначив, що за його наказом буде створена комісія з вивчення обставин, які могли призвести до таких дій 21-річного військовослужбовця, “якого призвали для того, щоб навчити як боронити країну і дбати про безпеку, а не для того, щоб він розстрілював своїх колег”.

“Також будуть вивчатися обставини проходження Артемом Рябчуком військово-медичної комісії, його психічний стан на момент видачі допуску до зброї. Після вивчення умов та обставин, що призвели до трагедії, будуть зроблені висновки. В тому числі кадрові. Впевнений, що нам треба провести ґрунтовний аналіз того, як в країні побудована строкова військова служба, які її переваги та недоліки і що потрібно кардинально змінювати”, – уточнив Монастирський.

Він також висловив свої глибокі співчуття рідним та близьким загиблих від дій Рябчука.

“На цей час загиблими є 5 осіб, в тому числі жінка та ще 5 осіб є пораненими. За їх життя борються лікарі”, – поінформував очільник МВС.

Момент затримання Артемія Рябчука. Фото: ФБ Бориса Філатова

Як інформувала “Новинарня“, в Дніпрі солдат-строковик Національної гвардії України Артем Рябчук розстріляв караул військовослужбовців Національної гвардії – п’ятеро людей загинули і ще п’ятеро отримали поранення.

Інцидент стався 27 січня о 03 год. 40 хв на території Південного машинобудівного заводу “Южмаш”. Під час видачі зброї солдат із невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік.

Правоохоронці затримали Рябчука о 9:30 у місті Підгородне на Дніпропетровщині.

Згодом у ДБР заявили, що нацгвардієць здався сам, попросивши зателефонувати в поліцію випадкову жінку.

Артемій Юрійович Рябчук – 2001 р.н., із села Броска Ізмаїльського району Одеської області. Виховувався без батька, має матір і сестру. Закінчив Ізмаїльський аграрно-технічний коледж, після чого працював комірником в одній із дистриб’юторських фірм міста. Був призваний на строкову службу в жовтні 2021 року.

Мотиви Рябчука поки що невідомі.

На відео з камер спостереження можна побачити, як нацгвардієць у кімнаті зберігання зброї та поруч із нею розстріляв кількох осіб, двічі чи тричі повертаючись до шафи по новий магазин до АК, щоб перезарядити автомат. Перш ніж утекти, він набрав у рюкзак ще магазинів із набоями.

Читайте також:
Нацгвардія назвала імена розстріляних в Дніпрі військовослужбовців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна