У Дніпрі строковик Нацгвардії влаштував стрілянину, п’ятеро загиблих

доповнено

У Дніпрі солдат-строковик Національної гвардії України розстріляв караул військовослужбовців Національної гвардії – п’ятеро людей загинули і ще п’ятеро отримали поранення.

Про це повідомили пресслужби МВС і Нацполіції.

Інцидент стався 27 січня о 03 год. 40 хв на території Південного машинобудівного заводу “Южмаш”.

“Військовослужбовець Національної гвардії України солдат строкової служби Рябчук Артемій Юрійович, 2001 р. н., під час видачі зброї з невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули, а ще п’ятеро отримали поранення“, – йдеться у повідомленні пресцентру МВС.

На відео з камер спостереження можна побачити, як нацгвардієць у кімнаті зберігання зброї та поруч із нею розстріляв кількох осіб, двічі чи тричі повертаючись до шафи по новий магазин до АК, щоб перезарядити автомат. Перш ніж утекти, він набрав у рюкзак ще магазинів із набоями.

За повідомленням МВС, під час надання медичної допомоги померла військовослужбовець НГУ, яка також отримала вогнепальні поранення.

За тривогою на місце злочину виїхало керівництво ГУНП в Дніпропетровській області, слідчо-оперативна група, експерти-криміналісти, всі профільні служби.

У Дніпропетровській та сусідніх областях введена поліцейська спецоперація. На пошуки підозрюваного задіяні всі служби поліції.

Розслідуванням обставин події займатимуться представники ДБР та військової прокуратури.

Кримінальне провадження відкрили за статтею 115, частина 2 – умисне вбивство. Максимальне покарання за цією кваліфікацією – довічне ув’язнення.

На місце події терміново виїхав командувач Нацгвардії генерал-полковник Микола Балан.

За інформацією ТСН, поранені перебувають у важкому стані в шпиталі (троє чоловіків та одна жінка).

Військовий НГУ Артемій Юрійович Рябчук – 2001 року народження, із села Броска Ізмаїльського району Одеської області. Виховувався без батька, має матів і сестру.

За даними “Бессарабії інформ“, Рябчук закінчив Ізмаїльський аграрно-технічний коледж, після чого працював комірником в одній із дистриб’юторських фірм міста.

Був призваний на строкову службу в жовтні 2021 року.

Мотиви Рябчука поки що невідомі.

Читайте також:
Двоє військових фельд’єгерів вчинили стрілянину в поїзді “Костянтинівка – Київ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна