Двоє військових фельд’єгерів вчинили стрілянину в поїзді “Костянтинівка – Київ”

уточнено, доповнено

Через стрілянину в дорозі, яку відкрили двоє військовослужбовців-фельд’єгерів, поїзд “Костянтинівка – Київ” затримався приблизно на шість годин.

Про це у вівторок, 6 квітня, повідомила пресслужба “Укрзалізниці”.

Раніше у компанії повідомляли, що стрілянина сталася в поїзді сполученням “Київ – Новоолексіївка”.

“Завдяки злагодженим діям залізничників та Національна поліція України обеззброєно двох пасажирів поїзда № 126 Костянтинівка – Київ – військовослужбовців, які відкрили стрілянину у вагоні. Вказані особи мали дозвіл на носіння зброї“, – йдеться в повідомленні.

Попередньо встановлено, що постріли зроблені з табельної зброї. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Порушників зняли з поїзда спецпризначенці на станції Красноград у Харківській області. Після проведення слідчих дій поїзд продовжив рух за маршрутом. За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

“Наразі поїзд затримується в дорозі близько на 6 годин. Залізничники докладають максимально зусиль, щоб зменшити його відставання від графіка”, – додали в УЗ.

Зазначається, що під час стрілянини в вагоні потяга перебували ще 11 пасажирів.

Цього ж дня інцидент за участі своїх співробітників визнала Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, їх уже звільнили з посад.

“За попередньою інформацією, виконуючи залізничний маршрут Краматорськ–Київ, близько 02 год. 00 хв. 06.04.2021 військовослужбовцями Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку було застосовано вогнепальну зброю в купе потягу № 126 сполученням Костянтинівка – Київ.  Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.
06.04.2021 співробітники Національної поліції затримали дипломатичного кур’єра Відділу дипломатичних кур’єрів ГУУФЗ Держспецзв’язку та старшого офіцера фельдзв’язку з особливих доручень 1 відділу Управління фельд’єгерської служби ГУУФЗ Держспецзв’язку, під час виконання міжміського залізничного фельд’єгерського маршруту Київ-Краматорськ-Київ за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ст. 296 частини 4 та ст. 345 частини 1 КК України.
Затримання здійснено на території залізничної станції Красноград Харківської області.
Уся кореспонденція в наявності, її цілісність збережено, доставляється за маршрутом адресатам”, – ідеться в повідомленні на сайті ДССЗЗІУ.

“Наказом від 6 квітня зазначених військовослужбовців звільнено з посад шляхом зарахування у розпорядження. Щодо цього факту  проводиться службове розслідування. На цей час військовослужбовці знаходяться у розпорядженні у Красноградському районному відділі Національної поліції України в Харківській області. Для встановлення обставин на місце події виїхало керівництво ГУУФЗ Держспецзв’язку», – заявив Дмитро Маковський, т.в.о Голови Держспецзв’язку.

Читайте також:
Поліція затримала 22 учасників стрілянини під Києвом, серед них – громадяни РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна