Демонстрація солідарності: глави МЗС країн ЄС розглядають пропозицію провести саміт у Києві

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтримав пропозицію румунського колеги провести зустріч глав МЗС Євросоюзу в Києві.

Про це Кулеба написав у твіттері в понеділок, 24 січня.

Таким чином Кулеба схвалив пропозицію глави МЗС Румунії Богдана Ауреску.

Той повідомив, що виступив із такою ініціативою на засіданні глав МЗС ЄС у понеділок. На думку Ауреску, проведення зустрічі в українській столиці мало б продемонструвати солідарність з Україною.

“Дорогий друже, дякую за цю чудову ідею. Раніше в грудні я закликав партнерів України саме до таких дій: візитів до України в січні-лютому. Ми будемо раді вітати глав дипломатії країн ЄС у Києві для проведення засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС”, – написав Кулеба.

Після засідання міністрів закордонних справ Євросоюзу у понеділок глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель підтвердив, що така пропозиція прозвучала на зустрічі, пише “Європравда”.

“Так, це була одна із пропозицій. Чому б і ні?” – сказав Боррель у відповідь на запитання журналістів.

Він зазначив, що міністри можуть зустрітися “будь-де, і в Києві теж”,  якщо буде єдність із цього питання.

Читайте також:
Євросоюз не планує евакуювати родини дипломатів із України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна