В окупованій Горлівці – витік хімікатів, РФ може використати це для вторгнення, – ГУР

У тимчасово окупованій Горлівці на Донеччині стався витік небезпечних хімічних речовин, що може призвести до екологічної катастрофи і стати для Росії приводом для подальшого вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони на сторінці у фейсбуці.

За даними розвідки, окупаційна адміністрація втратила контроль над хімічними препаратами, які завозяться в ОРДЛО.

“За інформацією військової розвідки України, 14 січня до окупованої російськими військами Горлівки на ПАТ “Концерн Стирол” доставлено ємності з аміаком, з яких через порушення герметичності відбувається витік в повітря отруйних речовин”, – зазначається в повідомленні.

“Спричинена діями російських окупантів техногенна катастрофа може бути використана для звинувачення України у застосуванні отруйних хімічних речовин та як привід для розширення збройної агресії проти нашої держави”, – припускають у ГУР.

Як повідомляла “Новинарня“, наприкінці грудня 2021 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу на засіданні колегії МО РФ за участю президента Володимира Путіна заявив, що на території Донецької області діють  американські приватні військові кампанії, котрі готують провокації за допомогою “хімічних компонентів”.

Речники міністерства оборони США та Держдепу спростували дезінформацію, поширену Шойгу, про нібито підготовку Україною таких провокацій.

Міністерство закордонних справ України категорично відкинуло інсинуації держави-агресора про хімічні речовини, інструкторів американських приватних військових компаній та обстріли Збройними силами житлових кварталів на Донбасі. “Росія продовжує створювати інформаційне прикриття для можливих подальших провокацій її військ на українській території”, – заявив 22 грудня речник МЗС Олег Ніколенко.

Читайте також:
Окупований Донбас – на межі екологічного лиха міжнародного масштабу, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна