Україна вимагає від Німеччини припинити блокувати постачання зброї

Німеччина повинна відмовитися від політики блокування надання Україні оборонної зброї та допомогти нашій держави боронитися проти російської агресії.

Як передає “Укрінформ”, про це заявив посол України у ФРН Андрій Мельник виданням Funke Mediagruppe, які вийшли друком у понеділок, 10 січня.

Він закликав новий уряд “відмовитися від наявної – з точки зору моралі абсолютно хибної – політики блокування і терміново забезпечити Україну необхідним оборонним озброєнням”, адже українці мають повне право на самооборону.

Німеччина, на переконання посла, несе таку ж історичну відповідальність перед Україною за злочини нацизму, як і перед Ізраїлем.

Саме тому, за його словами, Україна вправі розраховувати на “масивну військову підтримку” з боку ФРН саме зараз, аби значно підвищити ціну нападу Путіна на Україну та встигнути йому запобігти.

Дипломат підкреслив, що небезпека російського повномасштабного військового вторгнення в Україну досі залишається високою, президент РФ Володимир Путін не відмовився від планів знищення української державності.

Берліну, наголосив Мельник, не варто недооцінювати цю перманентну небезпеку війни і легковажити нею.

Крім того, дипломат закликав уряд Німеччини пролобіювати якнайшвидший вступ України до НАТО та ЄС. На його думку, лише членство України в Північноатлантичному альянсі відіб’є в Путіна спокусу нападати на Україну.

Мельник, коментуючи переговори між Заходом і Росією цього тижня, зауважив, що було би наївним сподіватися на якісь прориви. Він порадив західним союзникам натомість запровадити негайні санкції проти Москви, поки не стало занадто пізно.

Невід’ємною частиною цього санкційного каталогу він назвав остаточну зупинку проєкту “Північний потік-2”.

Мельник застеріг Німеччину від “політики умиротворення щодо дедалі агресивнішої Росії”. Він закликав Захід

“ставитися до Москви як до прокаженого, як до держави-парії, що має зазнати міжнародної ізоляції”.

Раніше глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що постачання зброї Україні буде непотрібною ескалацією ситуації.

Торік у грудні видання Bild опублікувало матеріал, згідно з яким Німеччина (з урядом Ангели Меркель) з травня 2021 року використовує механізми НАТО, щоб блокувати іншим членам Альянсу можливості постачати оборонні озброєння Україні, незважаючи на російську загрозу.

Читайте також:
Німеччина виключила Україну зі списку країн підвищеного ризику

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна