Пентагон не погодиться на вимогу Кремля скоротити військову присутність в Європі

Вашингтон не розглядає можливість скорочення чисельності американських військових у Європі.

Про це заявив речник Пентагону Джон Кірбі 8 січня.

“Телеканал NBC повідомляє про заходи, які США розглядають напередодні переговорів із Росією [запланованих на 10 січня]. Можу однозначно заявити: ми не розглядаємо скорочення військ в Європі або зміну позиції з цього питання. Ми також не розглядаємо зміни чисельності військ у країнах Балтії та Польщі”, – написав Кірбі у твіттері.

Як відомо, переговори між російськими та американськими дипломатами щодо питань безпеки розпочнуться у Женеві 10 січня. Однією із тем зустрічі стане ситуація навколо України.
В останні місяці Росія нарощувала чисельність військ уздовж кордону з Україною, що сприяло напруженості в регіоні та викликало побоювання щодо можливої ​масштабної ​інтервенції РФ. На цьому тлі Путін висунув Заходу низку вимог, у тому числі юридично зобов’язуючих гарантій подальшого нерозширення НАТО на схід. В Альянсі відкинули такі нахабні пропозиції щодо розподілу сфер впливу.

Читайте також:
#SayNOtoPutin: напередодні переговорів НАТО й РФ українців кличуть на флешмоб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна