Печерський суд наклав арешт на майно Порошенка

доповнюється

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Державного бюро розслідувань про арешт майна п’ятого президента України, лідера партії “Європейська солідарність” Петра Порошенка. Його підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив адвокат Ігор Головань під час брифінгу в Києві у четвер, 6 січня.

Таке рішення він назвав порушенням усіх процедур. Повний текст ухвали суду обіцяють оприлюднити 14 січня 2022 року.

За словами Голованя, про засідання суду адвокатам стало відомо з смс-повідомлення, яке надійшло напередодні на телефон одного із захисників.

Він повідомив, що розгляд вівся на клопотання прокурора ДБР і наголосив, що бюро не має права клопотати до Печерського суду, адже перебуває у Шевченківському районі.

Розгляд клопотання тривав упродовж майже пʼяти годин, засідання було призначене на 9:30 ранку.

“Ми ж знаємо, що це офіс президента і особисто президент Зеленський переслідує Порошенка, а ДБР, офіс генпрокурора – це лише інструмент. І ось чому вони знову йдуть до Печерського суду”, – заявив Головань і запевнив, що на це рішення буде подана апеляція.

Крім того, каже він, за чинним законодавством розглядати такі клопотання можна лише у присутності Петра Порошенка. А зараз політик перебуває за кордоном, однак раніше сьогодні оголосив, що повернеться в Україну 17 січня.

Передісторія

Нагадаємо, за версією Державного бюро розслідувань, у 2014-2015 роках тодішня влада України перерахувала щонайменше 200 млн гривень за вугілля з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, не рахуючи коштів, сплачених у готівковій формі, із запланованих більше ніж 3,16 млрд гривень.

Фігурантами справи є ексміністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, а також один із лідерів “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук та бізнесмен Сергій Кузяра.

Медведчука підозрюють за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України, Демчишина – за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України, Кузяру – за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України.

20 грудня в цій справі повідомили підозру п’ятому президентові Петру Порошенку, який буцімто також стояв за цією схемою і віддав перевагу вугіллю з ОРДЛО замість південноафриканського.

Читайте також:
У мережі опублікували повний текст підозри Порошенку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна