Італія запроваджує обов’язкову вакцинацію від COVID-19 для всіх мешканців віком 50+

В Італії уряд одностайно схвалив нову постанову, яка серед іншого, робить щеплення від COVID-19 обов’язковим для всіх людей віком від 50 років.

Про це інформує “Європейська правда” в четвер, 6 січня.

Постанову схвалили у зв’язку зі швидким поширенням штаму “Омікрон” і різким зростанням захворюваності.

Прем’єр-міністр Маріо Драгі заявив, що ці заходи необхідні для того, щоби забезпечити нормальне функціонування лікарень і запобігти закриттю підприємств і шкіл.

“Ми хочемо сповільнити зростання кривої заражень і підштовхнути італійців, які ще не вакцинувалися, зробити це – особливо в тих вікових групах, для яких найбільший ризик госпіталізації, щоб зменшити навантаження на лікарні і врятувати життя”, – сказав очільник уряду.

Після двогодинної дискусії щеплення від COVID-19 вирішили зробити обов’язковим для всього населення віком від 50 років. Це стосується не тільки громадян Італії, а всіх, хто постійно проживає в країні, крім людей, які мають медичне підтвердження про протипоказання для щеплення.

Вакцинуватись потрібно буде до 1 лютого, з цієї дати почнуть застосовувати штрафи у розмірі 100 євро.

Таким чином, Італія частково приєдналася до Австрії, яка першою у Європі анонсувала запровадження обов’язкового щеплення від COVID-19 для всього населення.

Крім того, надалі для допуску на робоче місце потрібно буде мати так званий “посилений” ковід-сертифікат – що посвідчує або щеплення, або нещодавно перенесену хворобу.

Люди віком 50+, що працюють, повинні щепитися до 15 лютого, а за появу на роботі без сертифіката загрожує штраф у розмірі від 600 до 1500 євро.

Розширюють вимогу звичайного ковід-сертифіката: на період з 20 січня до 15 червня 2022 року він стає обов’язковим для працівників і клієнтів перукарень, пошти, банків і більшості магазинів – крім найважливіших, як продуктові та аптеки.

Читайте також:
Італія заборонила в’їзд навіть вакцинованих туристів з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна