Глава ПЦУ привітав з Різдвом 25 грудня

Очільник Православної церкви України, митрополит Київський Епіфаній привітав із Різдвом усіх, хто відзначає його за новоюліанським календарем – 25 грудня.

“Сьогодні частина наших братів і сестер відзначають світле свято Різдва Христового. Понад два тисячоліття тому відбулося чудо Боговтілення, яке ознаменувало зміни у стосунках людини із Господом, оновлення зв’язку між Творцем та Його творінням. Оновлюючи і освячуючи людську природу в Самому Собі, очищаючи її через Хресну смерть, через Воскресіння і Вознесіння, Спаситель відкрив шлях для спасіння, шлях на Небеса для кожної конкретної людини”, – ідеться в привітанні на ФБ-сторінці глави ПЦУ.

“Цю величну подію Різдва Господа нашого Ісуса Христа вшановують всі християни, незалежно від календарної традиції й конфесійної належності.

Тому від повноти помісної Української Православної Церкви вітаю всіх, хто сьогодні відзначає Різдво Христове”, – сказано в дописі.

“Нехай Господь благословить вас і ваших близьких, а світло Його любові осяває ваші життя і вказує праведний шлях до спасіння”, – побажав предстоятель.

Контекст

Як відомо, Римо-Католицька церква, більшість протестантських церков, а також більшість православних церков світу (Грецька, Болгарська та ін.) святкують Різдво 25 грудня за сучасним григоріанським чи новоюліанським календарем.
7 січня ПЦУ, УГКЦ та Московський патріархат святкуватимуть Різдво Христове за юліанським календарем – “старим стилем”.

В Україні з 2017 року 25 грудня, як і 7 січня, є офіційним вихідним днем.

В останні роки в Україні почалася дискусія щодо перенесення дати святкування “православного” Різдва на 25 грудня. Рік у рік зростає число прихильників цієї ідеї, але воно ще менше 50%.

Напередодні Різдва митрополит Київський та всієї України Епіфаній заявив, що сам підтримує перенесення свята Різдва на 25 грудня. Але, за його словами, до цього потрібно прийти поступово, орієнтовно за десять років.

Читайте також:
У Луцьку ПЦУ вперше святкує Різдво за новим стилем. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна