Литва готова передати Україні летальну зброю, – міністр оборони

Литва готова передати Україні летальну зброю на тлі зосередження Російською Федерацією десятків тисяч військових біля кордонів.

Про це заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, повідомляє сайт LRT.

“Потрібно всіма засобами підтримувати Україну, і Литва готова до цього, у тому числі й передати Україні летальну зброю”, – заявив урядовець, однак про яку саме зброю йдеться, він не уточнив.

“Я не буду зараз відповідати прямо, це питання багатосторонньої угоди, тому що задіяно декілька держав, не лише донор і одержувач озброєнь, а й виробник та постачальник”, – сказав Анушаускас.

Про готовність Литви передати Україні летальну зброю Анушаускас розповів на спільній пресконференції з міністром оборони Німеччини Крістін Ламбрехт, яка прибула до Литви, щоб відвідати солдатів своєї країни.

Читайте також:
Міністри оборони ФРН і Литви жорстко відповіли на вимоги РФ щодо “гарантій безпеки”

“Зрада” Меркель щодо України створює проблеми новому канцлеру Шольцу, – Die Welt

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна