Стало відомо, на якій саме ділянці фронту українські військові розмістили комплекси “Джавелін”. ВІДЕО

Журналісти американського телеканалу ABC News в репортажі з Донецької області показали кадри з українськими військовими, що озброєні переносними протитанковими ракетними комплексами “Джавелін”.

Як передає “Новинарня“, кореспондент ABC News Ієн Паннелл розповів у відео про зростання напруженості на кордоні з Україною після розмови президента США Джо Байдена з російським лідером Володимиром Путіним.

Американські журналісти також відвідали Авдіївку та продемонстрували, як на Донбасі відбуваються тренування українських військових із протитанковими комплексами Javelin.

Раніше не було відомо, на якій ділянці фронту є “джавеліни”.

Як писала “Новинарня“, нещодавно командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив, що підрозділи, які виконують завдання в районі операції Об’єднаних сил, укомплектовані переносними протитанковими ракетними комплексами “Джавелін”.
Він наголосив, що підрозділи зі складу ООС відпрацьовують усі варіанти розвитку подій, за яких може відбутись бойове застосування Javelin. Йдеться й про можливе пряме вторгнення частин армії Російської Федерації на північній ділянці кордону з Україною, і про перехід в наступ “гібридних” підрозділів армії РФ на окупованому Донбасі.

Читайте також:
ЗСУ готові до використання “Джавелінів” на фронті в разі масштабного наступу Росії. ФОТО

ЗСУ відпрацювали нову тактику застосування “Байрактарів” і “Джавелінів”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна