Зустріч Байдена і Путіна уможливила стримування та деескалацію, – Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що зустріч президента США Джо Байдена і президента Російської Федерації Володимира Путіна уможливила “стримування та деескалацію”.

Про це інформує Reuters.

Це перша офіційна реакція України після розмови лідерів.

“Сам контакт слугує засобом стримування та деескалації. Ми цінуємо ключову дипломатичну участь США у зусиллях для того, щоб повернути Росію за стіл переговорів”, – сказав Кулеба.

Він висловив переконання, що Путін “почув дуже чіткі і сильні сигнали щодо ескалації, яку здійснює РФ уздовж кордону з Україною та в регіоні загалом”.

“Зважаючи на те, що зараз із боку Росії бракує конструктиву, головний пріоритет – це ефективно втілювати комплексний пакет стримування, щоб утримати її від подальшої військової ескалації”, – сказав глава МЗС, додавши, що для цього ведеться тісна співпраця з союзниками “з обох боків Атлантичного океану”.

Кулеба також зазначив, що очікувана розмова Байдена і президента України Володимира Зеленського у четвер, 9 грудня, дозволить обговорити подальші кроки для стримування Росії та “реанімації” Нормандського формату.

Читайте також:
Байден відмовився йти на поступки Путінові щодо перспективи членства України в НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна