Подав у відставку заступник міністра закордонних справ Божок, який проходив у “справі Семочка”

Заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок подав заяву про відставку.

Як передає “Новинарня“, про це дипломат повідомив у соцмережах у четвер, 2 грудня.

“Подав у відставку. Чому? Прийде час, розповім. Дякую всім, з ким 20 років пліч-о-пліч стояли на захисті інтересів України на міжнародній арені. Честь маю!” – написав він у твіттері.

Інших подробиць щодо цього рішення заступника міністра закордонних справ поки немає.

Єгор Божок – карʼєрний дипломат. На дипслужбі України перебував з 2002 року, пройшов усі ланки від аташе до надзвичайного і повноважного посла.
У 2015-2017 роках очолював місію України при НАТО. У 2017-2019 роках – очолював Службу зовнішньої розвідки, був членом Ради національної безпеки та оборони. З 14 березня 2019 року працював заступником міністра закордонних справ України.

Як інформувала “Новинарня“, за президента Зеленського Божка переслідували разом із Петром Порошенком.
10 червня 2020 року експрезиденту Порошенку в ДБР оголосили про підозру за дорученням генерального прокурора Ірини Венедіктової. Вона стосується справи про можливе незаконне призначення на посаду першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка. Слідство підозрювало, що у 2018 році президент Порошенко “шляхом видання явно злочинного наказу схилив” військову посадову особу – голову СЗР Єгора Божка – “до перевищення ним влади і службових повноважень”, тобто до призначення Семочка. Божкові також повідомили про підозру. Надалі суд його виправдав.
Улітку 2020 року Кабмін відстороняв Божка від виконання обов’язків заступника голови МЗС.

Читайте також:
НАЗК не виявило корупційних ризиків у заступника глави МЗС, екскерівника СЗР Божка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна