СБУ повідомила керівнику однієї з шахт “Волиньвугілля” про підозру у фінансуванні бойовиків “ЛНР”

Контррозвідка Служби безпеки України викрила керівника однієї із шахт ДП “Волиньвугілля” на фінансуванні так званої “ЛНР”.

Про це в четвер, 18 листопада, інформує пресцентр СБУ.

“Оперативники встановили, що один із нинішніх керівників цієї шахти в минулому тісно співпрацював із бойовиками незаконних збройних формувань. А у 2018 році його призначили на керівну посаду однієї з шахт ДП “Волиньвугілля”. Відтоді зловмисник вів подвійне життя: як український посадовець та як підприємець так званої “ЛНР”. Зокрема, він налагодив канал торгівлі продуктами харчування в ОРДЛО”, – йдеться в повідомленні.

У період 2018-2019 років підозрюваний виплатив майже 100 тисяч гривень “податків” до бюджету терористів.

Чиновнику інкримінують ч. 1 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом уже скеровано до суду.

Читайте також:
“Выпивать – выпиваем. Чтоб скучно не было”: СБУ показала відео допиту затриманого бойовика “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна