Обстріл Невельського зі штабом: окупанти повністю зруйнували два житлові будинки, двоє старих опинилися під завалами. ФОТО

У ніч на 14 листопада російські окупанти обстріляли не лише позиції ЗСУ, а й приватні будинки в селищі Невельське Покровського району Донецької області. Пошкоджень зазнали щонайменше чотири будівлі, розташовані на вулиці Молодіжній.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив у фейсбуці голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко.

За його даними, два обстріляні будинки знищені повністю.

Голова ОДА/ВЦА повторив заяву штабу ООС про те, що бойовики вночі відкрили вогонь із 120-міліметрових мінометів. Водночас волонтери розповідають, що обстріл, імовірно, вівся зі 122-мм ствольної артилерії.

“Під час обстрілу в одному зі зруйнованих будинків під завалами опинилися люди – 65-річний чоловік та 63-річна жінка. Вибратися з-під уламків їм допомагали рятувальники ДСНС. За щасливим збігом обставин, ніхто із цивільних не постраждав“, – зазначив Кириленко.

“Інформація про пошкоджені будинки надійшла від рятувальників та правоохоронців, які разом з медиками швидкої допомоги прибули на місце події, щоб надати допомогу людям. Подальше обстеження селища та уточнення інформації про пошкодження відбудеться сьогодні силами правоохоронців та представників місцевої влади”, – додав голова області.

Кириленко поширив фото з наслідками обстрілу (гортайте):

обстріл Невельське - 14.11.2021 обстріл Невельське - 14.11.2021_2 обстріл Невельське - 14.11.2021_3 обстріл Невельське - 14.11.2021_5 обстріл Невельське - 14.11.2021_6 обстріл Невельське - 14.11.2021_7
<
>

Нагадаємо, за даними штабу ООС, внаслідок обстрілу в районі Невельського під Донецьком пошкоджено два санітарні авто та зазнав поранення один військовослужбовець ЗСУ – водій-санітар. Він доправлений до шпиталю у важкому стані.

Згодом журналіст Юрій Бутусов зауважив, що це був черговий артобстріл штабу одного з підрозділів ЗСУ.

Читайте також:
СММ ОБСЄ зафіксувала просування українських військ у “сірій зоні” біля Гранітного і Старомар’ївки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна