На “червоній” Херсонщині запрацював мобільний госпіталь для хворих на COVID-19. ФОТО

У Каховці на Херсонщині запрацював мобільний госпіталь для хворих на COVID-19.

Станом на 30 жовтня до шпиталю, розгорнутого ДСНС, було госпіталізовано 33 людини з перебігом хвороби середнього ступеня тяжкості, повідомляє пресслужба Херсонської облдержадміністрації.

Фото: пресслужба Херсонської ОДА

Госпіталь забезпечений достатньою кількістю медичного кисню та має чотири апарати ШВЛ. До роботи в ньому залучено чотири медичні бригади, впродовж однієї зміни там працюють п’ять лікарів: троє реаніматологів, хірург та дерматолог.

Фото: пресслужба Херсонської ОДА

Мобільний шпиталь складається з 35 наметів та модулів, 24 з яких – палати для пацієнтів та блок інтенсивної терапії. Одночасно він може прийняти на лікування до 120 хворих на COVID-19.

Фото: пресслужба Херсонської ОДА

“Мобільний госпіталь допоможе врятувати не одне життя в умовах, коли в області майже всі «ковідні» лікарні переповнені хворими”, – зазначив заступник голови Херсонської ОДА Микола Якименко.

Вид на мобільний шпиталь згори. Фото: пресслужба Херсонської ОДА

Херсонська область з 12 жовтня перебуває в “червоній” зоні епідемічної небезпеки і є одним з лідерів за кількістю захворювань на COVID-19: станом на 31 жовтня тут хворіє 20,5 тисяч людей. Щодня додається близько тисячі нових випадків.

Каховська центральна міська лікарня, яка приймає пацієнтів з коронавірусним захворюванням, переповнена, тому на території медзакладу почали розгортати мобільний госпіталь.

Читайте також:
У лікарнях Чернігова кисню для COVID-хворих лишилося на кілька годин.
На Херсонщині – на три дні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна