ЗСУ допоможуть армії Іраку створити професійний сержантський корпус

Військовослужбовці Республіки Ірак та представники сержантського корпусу Збройних сил України розпочнуть співпрацю з обміну досвідом.
Так, військові Іраку, зокрема, зацікавлені бойовим досвідом сержантів ЗСУ та просять наших інструкторів допомогти у створенні професійного сержантського корпусу і для армії своєї країни.

Про це йшлося під час зустрічі заступника Головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка з начальником управління професійної підготовки Сухопутних військ МО Іраку генерал-майором Мохамедом Соаб Ала Мохаммед Макасене.

“Збройні Сили України раді вітати досвідчених генералів та сержантів ЗС Іраку, які прибули для обміну досвідом становлення сержантського корпусу збройних сил обох країн. Шлях трансформації сержантського складу ЗС України перебуває в активній фазі й відзначається успіхами”, – цитує Мойсюка пресцентр ГШ ЗСУ.

Очільник іракської делегації відзначив, що його візит до України є частиною програми “Удосконалення військової освіти” при місії НАТО в Республіці Ірак щодо розвитку системи професійної підготовки сержантського складу.

“У ЗС України існує гарно розвинута система підготовки сержантсько-старшинського складу. Протягом двох попередніх днів ми ознайомились з нею у навчальному центрі “Десна” ім. князя Ярослава Мудрого та 72-ій окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців. Ми плануємо розвивати ці гарні відносини та співпрацювати з українською стороною з питань всебічного розвитку сержантського складу”, – сказав Мохамед Соаб Ала Мохаммед Макасене.

Фото пресслужби ГШ ЗСУ

Відомо також, що сторони окреслили результати візиту та обговорили подальші перспективні напрямки співпраці ЗС України та Іраку щодо розвитку професійного сержантського складу.

Головний майстер-сержант Олександр Косинський розповів про стан та розвиток професійного сержантського корпусу ЗС України.

“Ми ознайомили наших колег із впровадженням багаторівневої системи професійної підготовки сержантського складу відповідно до концептуального документу НАТО “Типова навчальна програма з військово-професійної підготовки сержантського складу”. Відповідно до неї визначено однакові підходи та стандарти з підготовки сержантського складу для всіх держав НАТО та країн-партнерів, що бажають набути взаємосумісності з Альянсом на операційному та тактичному рівнях”, – розповів начальник Управління по роботі з сержантським складом Збройних Сил України головний майстер-сержант Олександр Косинський.

Фото пресслужби ГШ ЗСУ

 

Читайте також:
Сержантська реформа на прикладі Сил спецоперацій: “мама-тато” для солдата за прикладом НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна