Кива заявив, що його виключили з “ОПЗЖ”. Партія спростовує

доповнено
Народного депутата Іллю Киву виключили з партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Про своє виключення з партії він повідомив на відео, яке оприлюднив журналіст Андрій Павловський у соцмережі ФБ в четвер, 21 жовтня.

Рішення про виключення Киви було ухвалено на конференції Полтавської обласної організації “ОПЗЖ”.

Сам нардеп вважає, що це рішення було ухвалено з ініціативи Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна.

“Я не давав їм можливість зливати та продавати партію, підробляти документи. Можливо, їм справді не подобається моя позиція стосовно нацистських злочинців або президента РФ. Це нормальна історія, ми маємо право на свою точку зору і позицію. Я готовий і до діалогу, і до різких безкомпромісних дій”, – заявив Кива.

Він уточнив, що тепер очікує рішення про виключення його з фракції.

Разом з тим, член партії “Опозиційна платформа – За життя” і народний депутат однойменної фракції Микола Скорик не підтвердив факту виключення Киви з партії “ОПЗЖ”.

“Це маячня, я думаю. Я не знаю, що там відбувається в тій Полтаві… Але я думаю, що там якесь непорозуміння”, – сказав Скорик журналістам у кулуарах Верховної Ради в четвер, 21 жовтня.

За його словами, рішення про виключення з партії ухвалює “стратегічна рада”.

Партія “Опозиційна платформа – За життя” назвала маніпуляцією інформацію про виключення народного депутата Іллі Киви з партії. Про це йдеться в заяві, яку оприлюднила пресслужба політсили.

У заяві наголошується, що відповідно до статуту партії, партійні стягнення, зокрема виключення, на членів керівного органу партії можуть накладатися лише за рішенням політичної ради.

“Оскільки народні депутати України – члени депутатської фракції “Опозиційна платформа – За життя” є членами вищого керівного органу партії – політичної ради партії, то будь-які стягнення до них можуть бути застосовані виключно за рішенням політичної ради”, – наголошується в заяві.

Оприлюднене в соцмережі Facebook відео, на якому Кива підтверджує своє виключення, в “ОПЗЖ” назвали “маніпулятивним” і “змонтованим”.

“Заявляємо, що дії організаторів цієї провокації, спрямованої на розкол партії, отримають належну оцінку керівництва та членів нашої політичної сили, а самі вони понесуть партійну відповідальність”, – повідомили у партії.

Читайте також:
Нардеп Кива привітав Путіна з днем народження. Військовий ЗСУ вимагає реакції правоохоронців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.