Путін після самоізоляції зустрічався з Ердоганом у Сочі: про що говорили три години

Президент Реджеп Таїп Ердоган висловив задоволення результатами особистої зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним в Сочі.

Зустріч відбулася у четвер, 30 вересня.

У своїй заяві Ердоган відзначив, що відносини Туреччини та Росії виділяються у політичній, військовій, економічній та комерційній сферах.

“Наш обсяг торгівлі зараз досить хороший, незважаючи на деякі часткові зростання та падіння. Я вірю, що він досягне вищого рівня. Особливо дякую вам за підтримку в туризмі. Ми вдячні, що наші російські друзі обрали Туреччину”, – сказав він.

Під час зустрічі у Сочі сторони також обговорили зведення АЕС “Аккую”. За словами Ердогана, будівництво буде завершено вчасно.

“Я вважаю, що ми відкриємо перший енергоблок наступного року. Активні зусилля тривають. Тут працює 13 тисяч людей. З них 10 тисяч – турки, а 3 тисячі – росіяни. Однак майже всі вони пройшли навчання в Росії, що ще більше зміцнює наші двосторонні відносини”, – наголосив турецький президент.

Наголосивши на неможливості відступити від спільних кроків Туреччини та Росії у сфері оборонної промисловості, Ердоган зазначив, що Туреччина дала відповіді на запитання, підняті під час 76 -ї Генеральної Асамблеї ООН з цього питання.

“Я особливо вважаю, що буде дуже вигідно продовжувати подальше зміцнення відносин Туреччини та Росії. Наші спільні кроки щодо Сирії мають велике значення. Мир там залежить від відносин Туреччини та Росії”, – сказав Ердоган.

Переговори в Сочі, що тривали три години, відбулися після двотижневої самоізоляції Путіна, викликаної випадками COVID-19 серед його оточення.

За підсумками зустрічі не було ніяких заяв для преси.

На тижні, що передували переговорам президентів – першій їхній очній зустрічі з березня 2020 року, – знову загострилася ситуація в Сирії, де російські ВПС бомблять позиції загонів збройної опозиції.
Також офіційна Москва розкритикувала висловлювання Ердогана про те, що Туреччина не визнає анексію Криму, і позицію турецької влади щодо невизнання підсумків виборів до Держдуми, що проводилися на окупованому півострові.

Про те, чи обговорювали на переговорах теми, пов’язані з Україною і Кримом, пресслужби Анкари і Москви не повідомляють.

Читайте також:
Ердоган з трибуни ООН заявив про підтримку Туреччиною територіальної цілісності України

Ердоган у розмові із Зеленським: “Кримська платформа стане дієвим інструментом у справі звільнення Криму”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна