Ердоган у розмові із Зеленським: “Кримська платформа стане дієвим інструментом у справі звільнення Криму”

 

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом.

Перемовини в неділю, 22 серпня, відбулися за ініціативою турецької сторони, повідомила пресслужба ОП.

Ердоган зазначив, що Туреччина з перших днів ініціювання Кримської платформи підтримувала й надалі підтримуватиме її роботу. Він також повідомив, що Турецьку Республіку на установчому саміті ініціативи представить міністр закордонних справ.

“Переконаний, що Кримська платформа стане дієвим інструментом у справі звільнення незаконно окупованого Криму”, – сказав президент Туреччини.

Він наголосив, що позиція Турецької Республіки щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах та невизнання незаконної анексії Криму залишається незмінною та активно просувається на всіх міжнародних майданчиках.

“Дякуємо за вашу солідарність з українським народом та таку чітку й послідовну позицію. Вона вкрай важлива для нас. Особливо сьогодні, напередодні запуску Кримської платформи”, – зазначив Володимир Зеленський.

Президент України окремо звернувся до лідера Туреччини з проханням надати сприяння у звільненні понад 100 кримських татар, яких незаконно утримує Російська Федерація.

Також Ердоган привітав Україну та український народ із 30-ю річницею Незалежності, а також подякував за участь українських літаків, гелікоптерів та рятувальників у ліквідації наслідків стихійних пожеж у Туреччині.

Зеленський ще раз висловив щирі співчуття турецькому народу у зв’язку з численними жертвами внаслідок повеней та лісових пожеж. “Україна завжди готова допомогти дружньому народу Туреччини”, – наголосив глава Української держави.

Він запросив президента Туреччини здійснити візит в Україну.

Читайте також:
НАТО – все: число учасників Кримської платформи зросло до 47

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.