Офіцер ЗСУ Штефан подає зустрічний позов проти блогерки di.rubens, яка на Майдані “обрала Росію”

доповнено

Полковник Збройних сил України Анатолій Штефан подає зустрічний позов до української блогерки Таїсії Маламан (di.rubens), яка на початку року опублікувала в соцмережах провокативний відеоролик антиукраїнського характеру.

Про це у вівторок, 21 вересня, повідомляє “Укрінформ”.

“Як громадянин України, а не як військовослужбовець, я подаю зустрічний позов про відшкодування моральної шкоди, завданої мені даною особою. Я проситиму суд задовольнити позов у розмірі 300 тисяч гривень. У разі задоволення позову я перерахую 100 тисяч як благодійну допомогу на головний шпиталь Міністерства оборони, 100 тисяч на благодійний фонд “Повернись живим”, 99 999 гривень на Благодійний фонд “Таблеточки” і 1 гривню позивачу”, – розповів Штефан.

Адвокат офіцера Масі Найєм зазначив, що позов подається у зв’язку з недостовірними даними про Штефана, які 20 січня 2021 року Маламан виклала на відеохостингу Youtube.

“А саме за фрази: “офіцер ЗСУ воює з мирним населенням”, “розмістив фотоколаж, де помістив моє усміхнене обличчя на фоні Алеї Героїв Небесної Сотні”, “весь шквал цього негативу викликав наш герой Штірліц, сфальсифікувавши матеріали”, “заради власної вигоди, заради хайпу Штірліц публікує це відео у всіх соцмережах, розсилає всім ЗМІ. Такі висловлювання порушують право на недоторканність честі та гідності та дискредитують репутацію полковника ЗСУ”, – наголосив Найєм.

За словами адвоката, позовними вимогами проситимуть визнати цю інформацію недостовірною, спростувати її та відшкодувати завдану моральну шкоду.

Директор Міжнародного центру протидії російській пропаганді Юрій Кочевенко вважає, ця історія є яскравим прикладом гібридної війни РФ та її агентів впливу всередині держави проти України.

“Зухвало й нахабно проросійські сили, прикриваючись дівчиною, особисто проти якої жоден з нас нічого не має, фактично атакують Збройні сили України, довіру суспільства до них. Тут є всі ознаки інформаційної операції, яка ведеться країною-агресором проти України”, – сказав Кочевенко.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний офіційно підтримав Анатолія Штефана.

“Проти нашого побратима полковника Анатолія Штефана ведеться кампанія, яка є частиною гібридної війни Росії проти нашої країни. Ворог намагається підірвати довіру до Збройних сил та держави в цілому, дискредитувати військове керівництво, вплинути на людей, які приймають рішення“, – написав Залужний у фейсбуці.

Як інформувала “Новинарня”, блогерка з Києва, відома в інстаграмі й ТікТок під ніком di.rubens (Таїсія Маламан), записала відео зі скаргою в Міністерство оборони та обіцяла подати до суду на полковника Анатолія Штефана – військовослужбовця, активного блогера й пропагандиста ЗСУ. Вона назвала Штефана “провокатором і шахраєм”.

Перед тим Маламан зняла на Майдані ролик, у якому розхвалювала країну-агресора. У кадрі співрозмовник пропонував дівчині обрати одну з двох країн, і та зі сміхом постійно “обирала” Росію, віддаючи їй перевагу перед Україною, США, Білоруссю.

Блогерка Таїсія Маламан (di.rubens)

Відео встигли подивилися кілька мільйонів користувачів.

Військовий Штефан, поширивши відео дівчини, різко й критично прокоментував такий контент.

Після хвилі обурення, що здійнялася через цей ролик, блогерка видалила його з ТікТок і закрила сторінку у фейсбуці.

Через негативний розголос низка компаній оголосили про припинення рекламної співпраці з Маламан.

Читайте також:
Новий рівень скандалу з Маламан: Медведчук вписався на захист блогерки у прокуратуру, Штефан залучив адвокатів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.