Блогерка, яка на Майдані “обрала” Росію, поскаржилася в МОУ на пропагандиста ЗСУ Штефана

 

Блогерка з Києва, відома в ТікТок під ніком di.rubens (Таїсія Маламан (Онацька)), поскаржилася в Міністерство оборони та обіцяє подати до суду на полковника Анатолія Штефана – військовослужбовця, штатного пропагандиста ЗСУ, активного блогера.

Перед тим Штефан розкритикував відео, на якому блогерка, стоячи на Майдані Незалежності, продемонструвала свою симпатію країні-агресору.

У своїй відповіді, опублікованій в інстаграмі, di.rubens назвала військового “ганьбою української армії”, а інформацію, яку поширює Штефан, – “сфальсифікованою і завідомо неправдивою”.

“У відповідь на неправомірні дії офіцера, спрямовані проти мене, я готую матеріали для відкриття кримінальної справи, а також збираю документи для відкриття судового провадження. Цю ситуацію розглядають у Міністерстві оборони”, – сказала дівчина.

На своїй сторінці у фейсбуці у вівторок, 19 січня, офіцер ЗСУ зазначив, що відео di.rubens було у відкритому доступі, а потім його видалили. Він вважає, що така реакція замість того, щоб пояснити свою позицію, є “нонсенсом”.

“Знайомтеся – ганьба української армії! Саме так мені вирішила відповісти блогерка di.rubens, яка, посміхаючись, заявила про прихильність Росії на Майдані Незалежності на відео, яке я поширив. На відео, яке було у відкритому доступі, але потім вони його видалили. Вона вирішила піти іншим шляхом, ніж перепросити, пояснити ситуацію і свою позицію. Вона вирішила написати скаргу в Міністерство оборони, щоб я приніс офіційні вибачення за її ж відео, де вона з посмішкою обирає Росію прямо на Майдані! Подати на мене до суду за своє ж відео, яке вона публічно виклала в соцмережу ТікТок. Нонсенс”, – обурився військовий.

Також він назвав цю ситуацію “ударом по захисниках”, завданим “із яскраво вираженим російським акцентом і російською мовою”.

Передісторія

Київська інстаблогерка із ніком di.rubens, відома також як Тася, або Таїсія Маламан (Онацька), зняла для ТікТок відеоролик на Алеї Небесної Сотні, у якому розхвалила країну-агресора.
У кадрі співрозмовник пропонував дівчині обрати одну з двох країн, і та зі сміхом постійно обирала Росію, віддаючи їй перевагу перед Україною.
Відео встигли подивилися 2,5 млн осіб. У блогерки – 17 тис.підписників.

Штефан, поширивши відео дівчини, критично прокоментував такий контент.

“От тобі і патріотичне виховання. Слів немає. Я вважаю це неприпустимим, неправильним, вважаю це для української дівчини, причому блогера, на яку підписана більшість українських підлітків, ганебним вчинком”, – заявив представник ЗСУ.

Після хвилі обурення, що здійнялася через цей ролик, блогерка видалила відео з ТікТок і свою сторінку у фейсбуці.

Читайте також:
Донеччанка Чирах, яка в 2014-му виганяла ЗСУ флешмобом, тепер стала київським кореспондентом каналу 112

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна