Представник Зеленського пояснив, чому Україна дозволила росіянам голосувати на нашій території

Україна дозволила Російській Федерації відкрити виборчі дільниці на нашій території, тому що Київ виконує свої зобов’язання відповідно до міжнародних договорів.

Про це сказав представник президента в Конституційному Суді, нардеп від “Слуги народу” Федір Веніславський в ефірі телеканалу “Україна 24“.

За його словами, в рамках міжнародного права існує конвенція про консульські зносини та конвенція про дипломатичні зносини. Саме консульські установи забезпечують реалізацію законних прав, інтересів, свобод громадян відповідної держави.

“У даному випадку Україна не розірвала навіть дипломатичні відносини з країною-окупантом, не говорячи про консульські. Тому вона виконує всі ті зобов’язання, які випливають з її міжнародних договорів з участю у міжнародних організаціях і надає росіянам, які перебувають на території України можливість реалізувати свої конституційні права. Україна поводиться як цивілізована країна і жодних проблем з можливістю надати таке право голосу для росіян в даному випадку немає”, – пояснив Веніславський.Пре

Як відомо, 17-19 вересня Росія проводить до своєї Держдуми. Голосування відбувається зокрема й на окупованих територіях Криму й ОРДЛО.
В Україні дільниці для голосування на російських виборах відкрились у посольстві в Києві та в консульствах РФ у Києві, Львові, Одесі та Харкові.
На попередніх російських виборах, у 2018 році, в Україні блокували доступ громадян РФ до дільниць на нашій території.

8 вересня Верховна Рада закликала міжнародну спільноту не визнавати легітимність парламентських виборів у Росії 2021 року у зв’язку із наміром російської влади незаконно провести голосування на тимчасово окупованих територіях України, включаючи Крим та захоплені окремі райони Донецької та Луганської областей.

Читайте також:
Вибори до Держдуми Росії: окупанти шляхом маніпуляцій збільшують число голосів з ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.