Нардеп Новінський взяв участь у літургії на честь національного героя Росії з патріархом РПЦ Кирилом

 

Народний депутат України Вадим Новінський у статусі диякона Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП) взяв участь в урочистій літургії у Санкт-Петербурзі, яку очолював патріарх РПЦ Кирил.

Богослужіння на честь 800-річчя з дня народження національного героя Росії князя Олександра Невського, відбулося у Свято-Троїцькому соборі Олександро-Невської лаври 12 вересня.

Повний відеозапис цього заходу викладено на Youtube. На ньому, зокрема, можна помітити, що на службі була присутня голова Ради Федерації Валентина Матвієнко.

Раніше сам Новинський в ефірі російського православного телеканалу Спас розповів, що в диякони його висвятив очільник УПЦ МП митрополит Онуфрій 7 квітня 2020 року.

При цьому, як визнав Новінський, у складеній ним дияконській присязі зазначено, що священнослужитель не може займатися політичною діяльністю, вступати в партії. Однак, за словами політика, сам митрополит Онуфрій благословив його на порушення цієї присяги.

“Він (Онуфрій — “Н”) каже, що в мене є благословення Блаженнійшого далі займатися політичною діяльністю”, — заявив Новінський.

Як відомо, олігарх і церковний діяч РПЦ Вадим Новінський народився в Росії, а громадянство України отримав у 2012 році від Віктора Януковича, який на той час обіймав посаду президента.

Новінський активно виступав проти надання Українській церкві томосу про автокефалію та всіляко протидіяв її відділенню від Москви.

За даними Генпрокуратури, саме він керував кампанією проти проукраїнського крила УПЦ МП і за президентства Януковича відповідав за ізоляцію митрополита Володимира і його помічника митрополита Олександра Драбинка.

Читайте також:
Опоблок закликав Вселенського патріарха не надавати автокефалію УПЦ, а Новінський попередив про “Варфоломіївську ніч”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна