Перепис населення в Україні планують провести у 2023 році, – нардеп

 

Перший із 2001 року Всеукраїнський перепис населення призначили на 2023 рік.

Про це в середу, 8 вересня, повідомив у телеграмі народний депутат від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко.

“Бюджетний комітет Верховної Ради щойно погодив виділення 82 474,9 тис. грн на підготовку до перепису населення України у 2023 році”, – написав Гончаренко.

Згідно з проєктом рішення, який оприлюднив Гончаренко, виділені з бюджету кошти, зокрема, будуть витрачені на створення сервісу для ідентифікації респондентів за допомогою номера мобільного телефону – для проведення інтернет-раунду перепису населення, а також технічну підготовку органів державної статистики.

Нагадаємо, про плани провести у 2023 році Всеукраїнський перепис населення Кабінет Міністрів заявив наприкінці грудня 2020 року.
За попередніми розрахунками Держстату, на виконання комплексу робіт, пов’язаних із завершенням підготовчих робіт до Всеукраїнського перепису населення, його проведенням, обробленням, узагальненням та поширенням його результатів, у 2020-2023 роках необхідно було 7,260 млрд грн.

За результатами оцінки чисельності наявного населення України, яку провів уряд і на початку 2020 року презентував тодішній міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет, в країні проживає 37 мільйонів 289 тисяч громадян.

У лютому 2020 року експерти ГО “Український центр громадських даних” заявили, що цей електронний перепис населення міг бути зроблений простим множенням на 0,888 цифр Державної служби статистики.

Читайте також:
Населення світу до 2050 року сягне 9,7 мільярда осіб, — ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна