Множення на 0,888: Дубілета підозрюють у маніпуляціях щодо перепису населення

 

Електронний перепис населення, проведений міністром Кабінету міністрів Дмитром Дубілетом, міг бути зроблений простим множенням на 0,888 цифр Державної служби статистики.

Оцінки міністра корелюються із даними офіційної статистики.

Як передає “Новинарня” у середу, 5 лютого, про це повідомляє громадська організація “Український центр громадських даних”.

Експерти порівняли, наскільки віково-статева структура населення, що представлена ​​в оцінці Дубілета, корелює із даними, опублікованими на сайті Державної служби статистики.

Вікова і статева піраміда Дубілета

Як виявилося, усі вікові групи мали практично однакове співвідношення – близько 88,8%.

Тоді експерти спробували самі сформувати віково-статеві групи.

Для цього дані Держстату за кожним віком (0, 1, 2, 3 роки і так далі) помножили на 0,888. Результати округлили до сотень, підсумовували – і отримали ті ж дані, що й у Дубілета.

Як писала “Новинарня“, наприкінці листопада 2019 року Кабмін вирішив провести електронний перепис населення України.

У січні 2020-го результати оцінки чисельності наявного населення України, яку провів уряд, показали, показали, що нині в країні мешкають 37,289 млн громадян.

Читайте також:
У проєкті держбюджету передбачили понад ₴3,4 млрд на перепис населення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна